Lokal sjømat.

Hvasser reke og fisk AS tok i 2013 over driften på Hvasser fiskemottak samt fiskebutikken på bryggekanten.

Vi er 3 helårsansatte som har dette som levebrød og som er opptatt av å gjøre en så god jobb som overhode mulig med tanke på kvalitet på råvarer, kundeservice, hygiene mm.

 

 

Fiskebutikken på Hvasser har fokus på lokale råvarer som vi får inn direkte på mottaket fra fiskerne. 

Her skjærer vi opp lokal fisk i fileter og skiver. Hoder og annet avkapp går til krepseteiner og kommer tilbake til mottaket som fersk sjøkreps noen dager senere. Vi ønsker å utnytte så mye av råvarene som mulig.

Ved å daglig ta ut små mengder varer, tilpasset daglig omsetning, holder vi kvalitet og ferskhet på varene våre så godt som mulig.

Lettest for oss ville være å ta ut større kvantum 1-2 dager i uken slik mange andre butikker er tvunget til å gjøre, men siden vi har denne tilgangen på fersk sjømat ønsker vi å benytte oss av den til det fulle. Derfor gjør vi oppmerksom på at det til tider kan være utsolgt for visse varer, men de er som regel på plass dagen derpå i helt ny utgave.

 

Fiskemottaket på Hvasser er mottaksstasjon for 8-10 fiskebåter som leverer sin daglige fangst på Hvasser.

Fangsten består i både reker og sjøkreps, samt en god blanding av masse fin fisk. Mottaket er åpent for salg av dagens fangst hele året Man-Tor ca 16.00-18.00, med mindre butikken på Hvasser er åpen. Da selges det ikke fra mottaket. Åpningstidene på fiskemottaket er med værforbehold. Vinden er avgjørende for det daglige fisket, og vi er derfor naturligvis avhengig av godt fiskevær.